LET US ANSWER YOUR QUESTIONS


General Questions:

Q1: Do I need to protect my roof edge from falls?
Ans: Yes, according to OSHA Standards your roof edge must be protected.

Q2:  Do I need to protect my skylights from falls?
Ans:  Yes, according to OSHA Standards, all skylights must have fall protection.

Q3: Do I need to protect my roof access hatch from falls?
Ans: Yes, according to OSHA Standards, the open hatch is a “hole” that must be protected.

Questions about Roof Edge Fall Protection:

Q4: Do I need to protect my roof edge from falls?
Ans: Yes, according to OSHA Standards your roof edge must be protected.

Q5: Do you sell roof anchors?
Ans: Yes, we do however, we recommend using our free-standing OSHA compliant railing. Once it is up you can forget it. Anchors must be engineered and inspected annually.

Q6: Can I buy galvanized railing?
Ans: Yes, however, it costs a little more than painted railing.

Q7: Do you sell permanently attached railing?
Ans: Yes, we do. We always recommend self-standing railing, but we can engineer permanently attached railing if required by you.

Q8: Do you sell non-penetrating railing
Ans: Yes, we do. We offer non-penetrating railing for permanent or temporary installations.

Q9: What lengths of railing do you have?
Ans: We have 10’, 7 ½’ and 5’ panels. We also sell continuous railing for a smoother look

Q10: What color does the railing come in?
Ans: Yellow is standard. We also have a selection of standard special colors other than yellow. See our color chart.

Q11: How long does it take to install your non-penetrating railing?
Ans: Once on the roof, 2 people can install about 600’ in an 8-hour day. 

Questions about Skylight Fall Protection:

Q12:  Do I need to protect my skylights from falls?
Ans:  
Yes, according to OSHA Standards, all skylights must have fall protection

.Q13: What can I do to protect my skylights?
Ans: You can either protect them with safety screens or in some cases skylight railing are required for larger skylights or skylights that open. 

Q14: What are your skylight screens made of?
Ans: Our standard screens are galvanized steel. We can provide stainless steel if required by you.

Q15: How long does it take to install a skylight screen?
Ans: Once on the roof, a skylight screen takes about 15 minutes to install.

Q16: How do I order skylight screens or railings?
Ans: Provide us the length, width and dome height and if they open or not and we can design the appropriate OSHA protection for you.

Questions about Roof Hatch Fall Protection:

Q17: Do I need to protect my roof access hatch from falls?
Ans: Yes, according to OSHA Standards, the open hatch is a “hole” that must be protected.

Q18: How do I attach your roof hatch railing?
Ans: In most cases, our railing attaches to the counter-flashing of the roof hatch and does not penetrate the roofing membrane.

Q19: What are your hatch railings made of?
Ans: Our hatch railings are either galvanized steel or aluminum.

Q20: Can I have your hatch railing painted a special color?
Ans: Yes, if you provide a RAL color number, we can get close to the color you need.

Q21: How long does it take to install your hatch railing?
Ans: Once the railing is on the roof, it takes one person about an hour to install. That’s assuming you have experience in these type installations.

Please feel free to Call, Chat or Contact Us if you need any more information.